Reviews YIB

“Young in Business biedt mij alles wat ik nodig heb als startende ondernemer.”

Roel Bleumer - 21 Jaar
Roel Bleumer - 21 Jaar
Wil jij jouw product ook sneller op de markt krijgen? Schrijf je hier in!

Roel Bleumer, vierdejaars student Werkbouwtuigkunde aan de HAN, is al zijn hele leven bezig met het bedenken  van duurzame en innovatieve ideeën. Dit is zijn drive en inspiratie. Sinds dit jaar is één van zijn ideeën in een stroomversnelling geraakt en heeft hij zijn eerste prototype kunnen realiseren.

Vier jaar geleden ontstond Roels huidige onderneming als een idee: een off grid energievoorziening waardoor mensen op locatie gebruik kunnen maken van groene en duurzame energie. In het laatste jaar van zijn studie komt Roel er steeds meer achter dat hij zijn eigen bedrijf wil starten. Maar hoe maak je een product vermarktbaar en hoe kom je aan een goede financiering?

Na tegen verschillende muren aan te zijn gelopen, kwam Roel tijdens de minor Ondernemen in contact met Young in Business. “Als startende ondernemer heb je ontzettend veel vragen die je pas tegenkomt in de praktijk. Ik liep vast. Door in gesprek te gaan met Young in Business werd ik weer enthousiast over ondernemen.”. Roel stort zich vol op zijn bedrijf en leert nu nog meer over ondernemen omdat hij vragen direct kan toepassen en met de juiste mensen in contact kan worden gebracht.

“Young in Business denkt op een goede manier, kritisch met je mee. Hierdoor kan ik mijn product sneller ontwikkelen”

Roel probeert 1 á 2 keer per week op kantoor bij Young in Business te zijn. Voor hem is de omgeving een spiegel waar hij kan sparren en hulp krijgt bij vraagstukken als het uitbreiden van een waarde-propositie maar ook praktische zaken als planning.

Volgens Roel is Young in Business een waardevolle toevoeging voor ondernemende studenten van de HAN en bieden zij de handvatten om verder te komen in je onderneming.

Met behulp van Young in Business is Roel ingeschreven voor verschillende programma’s als Startup Accelerator en kan hij komend jaar gebruik maken van de startersvoucher. Hiermee komt hij weer een stap dichterbij zijn droom.


Jordy Brinkman studeert Civiele Techniek aan de HAN en start dit schooljaar met afstuderen. Ondanks zijn interesse voor techniek, is de passie voor het ondernemerschap toch groter. Samen met zijn zus is Jordy een webshop begonnen die kerstbomen direct tot aan de deur van de consument levert.

Jordy komt uit een echte ondernemersfamilie. Zijn vader heeft een groothandel in kerstbomen en levert onder andere aan tuincentra. Jordy en zijn zus zijn hierop doorgegaan met de webshop: www.dekerstbomensite.nl.

Om onder de aandacht van consumenten te komen, had zijn bedrijf een boost nodig. Daarom besloot Jordy een lezing van Google bij te wonen om de vindbaarheid van zijn website te verbeteren. Hier kwam hij in contact met Young in Business. In no time had Jordy een afspraak met een bedrijf die hem kon helpen bij het optimaliseren van zijn online vindbaarheid. Jordy wil zijn merk verder gaan uitzetten zodra de nieuwe website wordt gelanceerd. Door Young in Business is Jordy verder gaan denken welke markten hij kan bedienen. Zo wil hij met de nieuwe website verschillende, nieuwe doelgroepen aanspreken.

“Ik zag de kans om mijn bedrijf te verbeteren en vroeg een gesprek aan met Young in Business.”

Inmiddels is Jordy zelf aangesloten bij Young in Business en raadt het programma ook aan zijn medestudenten aan. “De kennis die ik opdoe bij Young in Business kan ik delen met mijn medestudenten maar ook inzetten bij het bedrijf van mijn vader, zo worden we er allemaal beter van.”. Het is voor Jordy een echte uitdaging om, tijdens zijn studie, zijn eigen bedrijf op te zetten. Maar met de hulp van Young in Business ziet hij dat helemaal goedkomen.

“Young in Business heeft mij niet alleen geholpen met mijn bedrijf, maar ook om mijn persoonlijke competenties verder te ontwikkelen.”

Jordy Brinkman - 21 Jaar
Jordy Brinkman - 21 Jaar
Wil jij ook je bedrijf verbeteren? Schrijf je hier in!

“Young in Business heeft mij geholpen door mij in contact te brengen met andere ondernemers.”

Rens Rovers - 27 Jaar
Rens Rovers - 27 Jaar
Ben je ook op zoek naar ondernemers die je verder helpen? Schrijf je hier in!

Rens Rovers is met zijn bedrijf Re-rander gevestigd in de oude Mengfabriek in ‘s Hertogenbosch. Met Re-rander ambieert Rens, samen met zijn compagnon, de beste B2C speler in onderdelen en accessoires voor huishoudelijke - en hobby gerelateerde apparatuur in 2020 in Europa te worden.

In 2010 begon Rens (toen nog student Retailmanagement aan de HAN) met zijn eerste bedrijf en vanaf dat moment had hij de smaak te pakken; hij wilde ondernemer worden. Nadat Rens zijn studie had afgerond ging hij door naar de Vrije Universiteit voor zijn master. Rens bleef betrokken bij de HAN als docent Retail & Ondernemerschap maar toch bleef het ondernemen jeuken.

Rens was op zoek naar meer kennis en wilde een knoop doorhakken welke richting hij op zou gaan met zijn onderneming. Door zijn werk voor de HAN was hij bekend geworden met Young in Business en wist hij dat zij hét aanspreekpunt zijn binnen de HAN voor ondernemers. Vooral als je net begint en nog niet weet welke kant je opgaat met je bedrijf, is het erg waardevol dat er partijen zijn die de juiste kennis en contacten hebben die jou verder kunnen helpen. Juist op een Hogeschool, aldus Rens.

“Op Hogescholen vind je de ondernemers van de toekomst, hier ontstaan nieuwe ideeën.”

Door inspirerende gesprekken met ervaren ondernemers besloot Rens de stap te wagen om het docentschap achter zich te laten en zich fulltime op zijn bedrijf te richten. “Mij heeft het erg geholpen om niet alleen de positieve kanten van het ondernemen te horen maar ook te horen waar je nou tegenaan loopt.”. Inmiddels heeft Rens plannen om ook de internationale markt te betreden. Young in Business heeft hem met de juiste mensen in contact gebracht en hem net dat duwtje in de goede richting gegeven.


Inge Carlier is dit jaar afgestudeerd van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de HAN. Ze wist zeker dat ze haar eigen diëtistenpraktijk wilde beginnen, maar het hoe en wat waren voor haar nog erg ongrijpbaar. Inge wil mensen helpen, maar hoe zet je een idee om in iets tastbaars en bereik je uiteindelijk een goedlopende onderneming?

Totaal blanco ging Inge naar de Startersdesk van Young in Business. Vanuit haar opleiding heeft Inge niet marketing- of ondernemingsgericht leren denken, maar hier wilde ze zich graag in verdiepen. Ze legde haar vraag voor: “Ik wil een onderneming beginnen - wat moet ik doen?”.

Na de eerste afspraak had Inge pagina’s vol met nieuwe ideeën en begon ze aan haar ondernemingsplan. “Young in Business heeft mij geholpen met bedenken hoe ik mijn toekomstige klanten aan me kan binden.”.

“Door Young in Business kon ik vol vertrouwen aan de slag met mijn onderneming.”

Voor Inge heeft het echt geholpen om haar ideeën te bespreken met iemand die er verstand van heeft en betrokken is bij een startende ondernemer. Ook is Inge ingeschreven voor een tweetal vaardigheidstrainingen; Personal branding en Netwerken. Hiermee kan ze haar ondernemerschap verder ontwikkelen en werkt ze tevens aan haar eigen competenties.

De volgende stap voor Inge is zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. “Ik heb erg veel gehad aan mijn gesprekken met Young in Business en heb ontzettend veel zin om te beginnen.”. In samenwerking met Mountains Bootcamp biedt Diëtistenpraktijk Inge Carlier je binnenkort een totaalpakket op het gebied van sport en voeding.

“Young in Business biedt je de handvatten om verder te komen in je onderneming.”

Inge Carlier - 28 Jaar
Inge Carlier - 28 Jaar Eigenaar Diëtistenpraktijk Inge Carlier
Wil jij ook hulp bij het starten van je bedrijf? Schrijf je hier in!
Top
X
X