Nieuws

Wie zijn de nieuwe unicorns?

Photo by James & Carol Lee on UnsplashUnicorn is een relatief nieuw begrip in de financiële wereld voor startups die op minimaal 1 miljard dollar worden gewaardeerd. In Canada noemen ze deze startups Narwhals. Er zijn verschillende overzichten van de unicorns van deze wereld. In de Unicorn-lijst van http://fortune.com/unicorns/vinden we bedrijven als Uber, AirBNB en Snapchat. Op 54 staat hier de Nederlandse startup https://www.adyen.com .

Forbes publiceert ieder jaar een lijst met 25 bedrijven die unicorn kunnen worden. https://www.forbes.com/next-billion-dollar-startups/#16d89f074441Ze schetsen een breed pallet met diensten en producten. Van veiligheid tot en met bagage voor moderne reizigers, van online cursussen tot verzekering voor woningen, van de productie van 3d-printers tot aan Thuis-testkits op basis van DNA en kunstmatige intelligentie.

Ophttps://www.cbinsights.com/research-future-unicorn-companiesvind je de unicorns van de toekomst. Op deze lijst vinden we ook een Nederlandse startup, https://www.elastic.co/


Laat een reactie achter

Top
X
X