Nieuws

Slapend rijk worden, wie droomt daar nou niet van?

Een eigen bedrijf starten, begint vaak met een droom.  De nieuwe Steve Jobs, Mark Zuckerberg of Elon Musk te worden. Wereldberoemd. Of slapend rijk …

Wie een tijdje bezig is, ontwaakt snel uit deze droom. Het is hard werken om een eigen business te starten. Je hebt van alles nodig: Een solide plan, een innovatief product, betalende klanten, En: een startkapitaal om de eerste kosten te dekken. Voor dit laatste is er gelukkig een oplossing. Er ligt geld op de plank!

Als je serieuze plannen hebt voor je eigen business kun je €2.500,- aanvragen. Geld dat je niet hoeft terug te betalen en bedoeld is voor onderzoek of voorbereidende activiteiten voor je eigen bedrijf. Binnen het programma Gelderland valoriseert zijn deze zogenaamde startersvouchers beschikbaar voor studenten en alumni (max. 2 jaar) van de HAN, ArtEZ, Van Hall Larenstein en de Radboud Universiteit met een innovatief plan voor een eigen bedrijf. Ook zijn er aantrekkelijke leningen beschikbaar. De vouchers en leningen kunnen op vier momenten dit jaar aangevraagd worden, door een pitch te houden voor een onafhankelijke beoordelingscommissie. De commissie bepaalt aan het eind van elke ronde wie de vouchers ter waarde van €2.500,- ontvangen.

Nooit meer buitenspel


Het HAN-magazine Sense besteedde deze maand aandacht aan de startersfinanciering van Gelderland valoriseert. Aan het woord komt Luuk Janssen, oud-student en sportonderzoeker aan de HAN. Hij kreeg, samen met twee partners, eind 2016 een voucher voor FC Libero, een online platform waar voetballiefhebbers terecht kunnen voor de leukste voetbalspots in Europese steden. Luuk: ‘Iemand die bijvoorbeeld in Spanje op vakantie is, moet bij ons niet alleen kunnen zien waar het stadion van FC Barcelona staat, maar ook waar de favoriete hamburgertent van Fernando Torres in Madrid is en waar bijvoorbeeld Gerard Piqué altijd zijn biertje drinkt. En hoe leuk is het om het pleintje te zien waar Johan Cruijff als kind zijn eerste balletjes trapte?’ Volgens Luuk is FC Libero het eerste platform ter wereld waarbij fans zelf spots kunnen toevoegen, delen, raten en reviewen. ‘Met FC Libero sta je dus nooit meer buitenspel’, grapt Luuk.

Nattevingerwerk


FC Libero zit op dit moment midden in de opstartfase, heeft momenteel 500 voetbalspots en wil nu starten met het werven van gebruikers. Het geld van de voucher is daarom een goede impuls. ‘Het blijft nattevingerwerk om te bepalen wanneer het platform een succes is, maar als we zo snel mogelijk naar 1500 spots toe kunnen en 50.000 gebruikers hebben, dan ben ik toch wel heel tevreden.’ Op dit moment is er nog maar duizend euro in het platform gestoken, omdat de drie partners zo’n beetje alles zelf hebben gedaan. ‘Maar het is een fijne gedachte om te weten dat als FC Libero ineens een grote vlucht neemt en wij plotseling veel moeten investeren, dat wij terecht kunnen bij de HAN voor een lening van bijvoorbeeld 10.000 of 25.000 euro’, aldus Janssen. Kortom, je bent gek als je je niet laat helpen. Kom dat geld maar halen…

Lees hier het volledige artikel.

Wil jij een voucher aanvragen? Neem dan contact op met Monique Morel van het CvVO, (026) 365 82 66. Zij zal je koppelen aan een startersbegeleider van de HAN, die je helpt jouw plan en pitch scherp te krijgen.

Illustratie: Fernando Leon, tekst artikel Sense: Sander Arink


Laat een reactie achter

Top
X
X