Nieuws

Samenwerking HAN – Rabobank voor start-ups

De HAN en de Rabobank Rijk van Nijmegen gaan samenwerken in het adviseren van studenten die een eigen bedrijf willen starten. Deze samenwerking maakt deel uit van het HAN Young in Business-programma. Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst wordt de Rabobank officieel Business Partner van HAN Young in Business. Door deelnemers van het programma te adviseren en te begeleiden willen beide partijen de slagingskans van startende HAN-ondernemers aanzienlijk vergroten.


Samenwerking HAN – Rabobank Rijk van Nijmegen 


De samenwerking tussen beide partijen houdt in:

Rabobank adviseert startende HAN-ondernemers op het gebied van onder meer financieren en verzekeren

Rabobank gebruikt haar netwerk om startende ondernemers verder te helpen

Rabobank levert een inhoudelijke bijdrage aan de Young in Business community door actuele branche-informatie met hen te delen

 

HAN Young in Business


Het Young in Business-programma biedt studentondernemers een pakket aan faciliteiten en activiteiten waarmee ze hun kennis, vaardigheden en netwerk kunnen ontwikkelen. Studies op andere hogescholen geven aan dat circa 10% van de studenten de intentie heeft om na hun studie een onderneming te beginnen.

Diensten waar je als HAN Young in Business-member gebruik van kan maken zijn: de Ondernemerstest, coaching door ervaren ondernemers, masterclasses, advies door geselecteerde Business Partners, training etc.Door samen te werken met toonaangevende bedrijven in de regio, geeft het Young in Business programma invulling aan het Instellingsplan van de HAN. Hierin is een nadrukkelijke rol weggelegd voor het werkveld bij de vorming van studenten tot ondernemende professionals.

Kans op succes


Zowel de HAN en de Rabobank onderschrijven het belang van de samenwerking. Loes Kater, directeur van het HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap: ‘We zijn zeer verheugd met de Rabobank Rijk van Nijmegen als Business Partner van Young in Business. Door samen op te trekken in het helpen van studentondernemers, vergroten we hun kans op succes.’ Antoine Driessen, directievoorzitter van de Rabobank Rijk van Nijmegen: ‘Met deze samenwerking geven we invulling aan onze maatschappelijk ambitie om als bank midden in de samenleving te staan. Om zo een impuls te geven aan het ondernemersklimaat in de regio’.

www.han.nl/cvvo

www.rabobank.nl/rijkvannijmegen

 

 

 


Top
X
X