Topondernemersregeling

Ondernemen en studeren combineren

Steeds meer studenten op de HAN zijn naast hun (voltijd) studie aan het ondernemen. Deze combinatie van studeren en ondernemen biedt unieke ervaringen en ontwikkelingsmogelijkheden voor zowel studenten als de HAN. Toch is deze combinatie niet vanzelfsprekend.

De dynamiek van de onderneming staat soms op gespannen voet met de regels en procedures van het onderwijsprogramma. Hierdoor kan het voorkomen dat je als student in de knel komt met de verplichtingen van je studie. De HAN Topondernemersregeling voorziet in een aantal faciliteiten die deze belemmeringen wegneemt waardoor mogelijke uitval wordt voorkomen.

Doelgroep

Studentondernemers (Voltijd en deeltijd) met een eigen bedrijf, met een concreet eindproduct of dienst, die minimaal een jaar actief zijn als ondernemer en aantoonbaar substantiële omzet maken.

Topondernemer worden aan de HAN

Ben je ondernemer en studeer je aan de HAN? Dan kun je de status Topondernemer aanvragen. Hiervoor dien je wel te voldoen aan de criteria van de regeling. Een beoordelingscommissie toetst je aanvraag en kent je de TOR-status toe als je aanvraag voldoet. De beoordelingscommissie komt elke 6 weken bij elkaar om openstaande vragen te beoordelen.

Contact over de TOR

Als coördinator van de TOR ben ik het eerste aanspreekpunt van ondernemende studenten en HAN medewerkers die vragen hebben. Wil jij extra informatie of wil je kijken naar de mogelijkheden voor jou? Aarzel dan niet om een afspraak in te plannen.

Justin Janssen
Justin Janssen Coördinator TOR / Projectleider Startersbegeleiding
Maak nu een afspraak

Veelgestelde vragen:

Kan iedere HAN student de status Topondernemer aanvragen?

Ja, de mogelijkheid om van de TOR gebruik te maken is niet afhankelijk van je studie en is er zowel voor voltijd- als deeltijdstudenten. Minimumvereisten zijn dat je tenminste 1 jaar staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en dat je voldoende omzet hebt om succesvol te zijn.

Hoe kan ik een TOR-status aanvragen?

Om een TOR-status aan te vragen kun je een afspraak maken via HAN Centrum voor Ondernemerschap (zelf in te plannen via deze link.) Je krijgt dan een kennismakingsgesprek met de TOR-coördinator. Samen kijk je of je in aanmerking kunt komen voor de Topondernemersregeling. Is dit het geval, dan kun je een aanvraag indienen die wordt beoordeeld door de TOR-beoordelingscommissie.

Hoe lang is de status geldig?

Krijg je de TOR-status toegekend, dan is deze normaal gesproken één studiejaar geldig, tenzij de beoordelingscommissie andere bepalingen meegeeft aan de status. Je moet de TOR-status dus in elk geval elk studiejaar opnieuw aanvragen.

Kan ik de status meenemen naar een andere Hogeschool of opleiding?

Dit is afhankelijk van de betreffende hogeschool of opleiding. Wijziging van hogeschool of opleiding is in alle gevallen reden om met de TOR-coördinator te bespreken wat de mogelijkheden en vereisten zijn.

Zijn er kosten verbonden aan de TOR status?

Nee er zijn geen kosten verbonden aan de TOR-status. De TOR is een regeling die vanuit de HAN wordt bekostigd.

Top
X
X